Om meg

Bildet mitt
Stjørdal, Norway
MENNESKE & MILJØ. Min interesse ligger i å få større bevissthet om alle tings sammenheng og samspillet med naturen. Å forbinde det spirituelle med det jordnære gir livet større dybde og mening, og respekt for alt levende.

17.05.2012

Solformørkelse og nymåne

Natt til 21. mai er det solformørkelse, - en midnattsolformørkelse som kun er synlig på våre nordlige breddegrader. Solformørkelse inntreffer ved nymåne når månen befinner seg mellom sola og jorda. En total solformørkelse forekommer når månen passerer mellom sola og jorda slik at sola dekkes helt.  Solformørkelsen 21. mai er en delvis formørkelse og ringformet,  mest synlig over nordlige Stillehavet. Da står sola og månen eksakt på linje sett fra jorda, men månen er for langt vekk fra jorda til å dekke hele solskiva. Sola vil da sees som en svær lyssterk ring rundt månen.

Foto tatt i Valladolid (Spania) under den ringformede formørkelsen 3. oktober 2005:Wikipedia

Dette er den andre midnattsolformørkelsen i løpet av ett år. Den forrige var natt til 2. juni 2011. Da var jeg i Tromsø og fikk tatt bilde av ei ”frynsete” sol. Dessverre var det overskyet da formørkelsen var på sitt største, bildet ble tatt litt i etterkant, midt på natta. Til venstre for sola ser vi to grønne UFO-er, eller hva det nå er…..
 Stemnigsfullt er det uansett med midnattsol i nord....

Fra astronomiske fakta, http://www.himmelkalenderen.com/, til astrologiske og kosmologiske tolkninger. Her et lite utdrag fra http://starchildglobal.com/ , oversatt av Solfrid  Solera;
”Denne Solformørkelsen vil inntreffe ved tiden for Nymånen i Tvillingene, overfor det Galaktiske Sentrum i Skytten. Tvillingene/Skytten kombinasjonen fremhever alltid den Åndelige Forbindelsen med de Galaktiske og Kosmiske energiene og foreningen av polariteter til Enhet, som er "temaet" til det Store Skiftet i denne tiden.”

Og som alltid ved nymåne, husk å fokusere på det  du vil skal vokse i ditt liv. Nå er det grotid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar